KLUB PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ

Klub přátel psů pražských krysaříků

PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK "DOSTIHOVÝ" II

Tak jak jsem slíbila, píši Vám o tom, jak pokračovalo naše licenční klání. Dne 18.7.2009 probíhal Seilin memoriál, který pořádal klub Moravskoslezského coursingu a kde jsme byli přihlášeni na plnění licencí. Původně se mělo běhat v Radslavicích u Přerova, ale závod byl přesunut na dostihovou dráhu Brno - Dvorská. Plni očekávání a nervozity jsme vyrazili brzy ráno, abychom stihli přejímku. Však to všichni znáte. Dorazili jsme včas, zapsali se a zvědavě okukovali. Závodníky - profesionály jsme přeci jen viděli poprvé. Organizačně skvěle zvládnutý závod a současné plnění licencí - jinak se to ani při počtu přihlášených pejsků zvládnout nedalo, nám bohužel přerušil silný déšť. Druhé kolo licenčních běhů i závod byly tedy zrušeny pro nepřízeň počasí. Měli jsme odběhnut jen sólo běh. Brzy jsme se tedy přihlásili na další akci, kde se daly splnit licence.

Byla to klubová akce "Českého psa" kde jsme členy a klub zde vyhlásil mimo plnění licencí současně i závody. To znamenalo, že zároveň budou i bodovat. Byli jsme přihlášeni na náš první oficiální závod a nemálo jsme se těšili. Cestu na dostihovou dráhu v Radslavicích jsme již znali a po zapsání jsme se rádi potkali se starými (i novými) známými.

Byli jsme začleněni do skupiny "krysaříci a teriéři" kde nám společnost dělali parsoni a posléze pro chybějícího spoluběžce i německý pinč. Ten dokonce běžel s námi. Už v sedlišti jsem sice namítla, že zmíněný pejsek je 2x větší než Týnka, ale prý je starý a už mu to neběhá - bohužel běhalo. Už ve startovní rovince se po něm jen zaprášilo a naše holky ho samozřejmě v první zatáčce ztratily - jak jinak, byl už asi v polovině dráhy..:o) Rozhodčí nám tedy běh vyškrtla - poběžíme znovu po povinném hodinovém oddechu.

Po povinné pauze běžely holky spolu a protože to umí zaběhly perfektně. Pak jsme měly běžet druhý párový běh. Ovšem zase začalo zlobit počasí a pořadatelé se tedy rozhodli, že vyhlásí závod již po prvním kole. Žádné úspěchy jsme s naší velikostí nečekali, jaké bylo tedy naše překvapení, když jsme se umístili v naší kategorii "krysaříků a teriérů" na 1. místě! Měla jsem obrovskou radost a byla náležitě pyšná, že ač malí, tak jsou krysaříci prostě nepřehlédnutelní. Znovu jsme byli povoláni do sedliště na druhý společný běh než začne pršet. Mírný déšť už nás provázel asi 5 minut. Holky si snad ani nevšimly a opět předvedly nádherný výkon - LICENCE JIŽ MÁME SPLNĚNY !!! Po návratu z dráhy jsme byli pořadateli vyzváni k převzetí další ceny. Jen jsme vůbec netušili za co.. Jak jsme byli překvapení ze získání ceny "Lišák" pro rok 2009!! Ten se uděluje za inteligenci při lovu. Ještě jsem ani neodstrojila psy, když jsme byli zase voláni ať se dostavíme... Přemýšlela jsem o ceně za největšího baviče - kvůli hlasovým projevům při spatření střapečku, ale byli jsme rychle vyvedeni o omylu. Vyhráli jsme v kategorii "nechrti" a to skutečně 1. místo!!!


Takže naše první závody:
1 místo v kategorii "krysaříci a teriéři"
1 místo "Lišák" pro rok 2009
1 místo a tedy absolutní vítěz "Nechrt" Na náš první závod neuvěřitelný úspěch......


PS: A po dalších 2 týdnech bylo potvrzeno, že jsme běhali i s očekávanými štěňátky....



Vaše Zlatka Vicherková a Otka Spero Meliora